keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Ompeluharjoittelua ja tuotesuunnitelmia

Uusia printtejä ei tullut kahden viikon aikana liukuhihnatahtia, mutta suunnittelin tuotteita, tein seulan ja painoin    pöllöprinttiä. Lisäksi pääsin tekemään prototyyppejä tuotteista.Tein pussukoita, laudeliinan, keittiöpyyhkeitä. 
Puoli vuotta sitten en ollut lähestulkoon koskenut ompelukoneeseen, mutta nyt tuotteiden valmistaminen sujuu jo kohtalaisen hyvin.
Brodeerasin myös testiksi tuotemerkkejä protoihin.Kokeiluja tuotemerkin käsialatyylistä ja koosta.

Valmis seula

Painoin vielä isojen pöllöjen viereen pienten pöllöjen kuvat. Tästä tuli laudeliina lahjaksi.

Pienet keittiöpyyhkeet pellavasta.


Löysin koululta räikeää kokeilukangasta ja harjoittelin ompelemaan pussin.

Kokeilukankaista tehtyjä pusseja. Kiinnitin vetoketjun niin ettei ompeleet näy ulkoa eikä sisältä. Sisäpuolelle lisäsin mustan vuoren, jossa on taskut.

Protot isommista keittiöpyyhkeistä. Kokeilin millaisia saumoja voisi käyttää. Painojälki ei tullut kovin hyväksi, siksi harjoittelin ompelua näillä.

Ompelin tuotemerkin kokeiluna pyyhkeeseen, mutta voisi olla parempi brodeerata merkki suoraan itse pyyhkeeseen. Tarkoituksena olisi vielä tehdä pöllö tyynyjä, joihin voisi brodeerata esimerkiksi muutaman sulan ja painaa loput kuvasta.

Olen ajatellut että pöllö aiheisten tuotteiden kohdalla kohderyhmä olisi nuoret ´kaupunkilaiset´aikuiset, jotka haluavat piristää sisustusta. Pöllötyynyt voisivat olla pelkistettyynkin tyyliin sopivia katseenkiinnittäjiä. Voisin kuvitella, että suuri pöllönmallinen tyyny miellyttäisi myös lapsia.
Aihe on luonnosta ja siinä on jotain maanläheistä, joka miellyttää yllättävän monia. Virallista tarinaa printille ei ole kehittynyt, mutta se syntyi siten, että kavereillani oli yksi pöllötyyny ja niitä olisi kuulemma saanut olla enemmänkin. Siitä sain idean, että haluan piirtää erikoisemman pöllöprintin ja käyttää itselleni suht uutta kuvan täyttötekniikkaa.

Olen jo saanut hyvää palautetta printistä ja muutama tuote on mennyt lahjaksi.
Ajattelin kokeilla myös painamista värilliselle kankaalle.

Karkeasti ajatellen ja arvioituna pellavaiset keittiöpyyhkeet voisivat olla hinnaltaan 10-15€, riippuen koosta ja samaa olin ajatellut meikkipusseille.
Pellavan hoito-ohjeiksi: varovainen ohjelma, pesu enimmillään 40´C, valkaisu ja rumpukuivaus kielletty, silityslämpötila enintään 150 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti