lauantai 27. huhtikuuta 2013

Perjantain tehtävä

Ekologisuus

Sana "ekologia" on käsitteenä laajentunut tarkoittamaan ennemminkin elämäntapaa, aatesuuntaa tai muuta kestävään kehitykseen tähtäävää toimintaa kuin tiukasti biotieteisiin kuuluvaa tieteenalaa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Ekologia


Mitä tarkoittaa ekologisuus ja kuinka se näkyy ammattialallasi?

Ekologisuus on muotia tekstiili -ja vaateteollisuudessa. Tekstiilialalla arvostetaan materiaalien ekologisuutta, mutta asiakkaan voi olla välillä hankalaa tietää materiaalien alkuperää.
Ekologisuudeksi luokitellaan esimerkiksi luonnonvarojen säästäminen ja kierrättys.

Esimerkki artikkelissa, joka käsittelee eettisiä ja ekologisia valintoja vaateostoksilla: http://kauppa.yalo.fi/page/6/

Tekstiilialalla on paljon huomioitavaa, jos haluaa toimia ekologisesti. Muutamia keinoja on pyrkiä toimimaan mahdollisimman paljon Suomessa, kannattamaan lähituotantoa ja vaatimalla tietoa käyttämiensä materiaalien alkuperästä.

Ekologinen tuotanto tukee kestävää kehitystä. Tuotteet valmistetaan ilman haitallisia kemikaaleja ja tuotanto kuormittaa ympäristöä mahdollisimman vähän.

Suunnitelussa on tärkeää huomioida printin/tuotteen ajattomuus. Välillä voi olla hankalaa luoda uutta ja muodikasta designia, joka samalla kestäisi aikaa.

Myös tuotteiden ja materiaalien pesuohjeita kannattaa tarkkailla.
 Kuvat Googlen kuvahausta.

Minimalismi

Minimalismi (engl. Minimal Art tai Minimalism) on abstraktin taiteen suuntaus muun muassa kuvataiteessamuotoilussaarkkitehtuurissamusiikissaja elokuvassa, jossa pyritään keskittymään kaikkein olennaisimpaan ja karsimaan ilmaisu turhista rönsyistä.
Minimalismi muistuttaa konstruktivismia siinä, että taide pitäisi tehdä nykyaikaisista, teollisista materiaaleista. Minimalistit tekivät teokset tyypillisesti hyvin yksinkertaisista geometrisista hahmoista, kuutioista ja neliöistä. Useat minimalistiset teokset tutkivat materiaaliensa ominaisuuksia. [1]
Sanalla tarkoitetaan yleensä myös kaikkea niukkaan, vähäiseen tai pieneen viittaavaa, vaikka minimalistiset taideteokset eivät useinkaan ole pienikokoisia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti