sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Rooma 2013

En ole kirjoittanut vielä mitään, kun en tiedä mistä alottaisi!
Uutta nähtävää ja kokemuksia on tullut noin viikon aikana aivan mieletön määrä.. Kuvia noin 300, eli niistä sitten valitsemaan mitä laittaisi tänne.

Töissä Elena Kihlman Designissa http://www.elenakihlman.com/ olen ehtinyt olla vasta päivän, joten siltä saralta ei ole vielä paljon kerrottavaa. Enkä ole ehtinyt ottaa sieltä kuvia, joten palaan siihen myöhemmin.

21.4-13 kun saavuimme Roomaan huomasin ensimmäiseksi kaoottisen liikenteen -tai siltä se tuntui aluksi. Jostain syystä nyt kun tilannetta on seurannut, se tuntuukin suht loogiselta. Nopeudet on älyttömät ja kaistaa vaihdetaan ilman vilkkua kun siltä tuntuu ja torvet tuntuu soivan ihan muuten vaan.. Kotikadulla Grottaferratassa saa tarkkailla muutamaan otteeseen milloin ylittää katua.

Grottaferratasta illalla

Vuokraemännän Riitan koti, joka tuli hyvin nopeasti oman kodin tuntuiseksi lämpimän vastaanoton vuoksi. Ihana talo!

Kotipiha


Kotikatu
Koti on siis Rooman esikaupunkialueella, jos niin voisi sanoa, kukkuloilla. Täältä kuljetaan Roomaan ensin bussilla noin 20min ja sitten metrolla toiset samanlaiset. Matkat on mennyt tähän asti nopeasti, varsinkin kun bussista saa ihailla vuoristomaisemaa.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä kiersimme Nikon kanssa maanantaista perjantaihin. Kaikki vanhat rakennukset, arkkitehtuuri, taide, _kaikki_ on niin vaikuttavaa. On niin paljon nähtävää, että välillä ei tiedä mihin kiinnittäisi huomionsa. Kaikinpuolin täällä on ollut aivan ihanaa. Ja niin, se ruoka .. Pitsaa, pastaa ja varsinkin jälkkäreihin oon mieltynyt erityisesti. Tiramisu ja pannacotta, jäätelöt. 
Tuntuu ettei pysty kirjottamaan normaalia ja selkeää tekstiä, kun juttu alkaa rönsyillä aiheesta toiseen!

Laitan muutaman kuvan nähtävyyksistä, joissa ehdimme käymään.
Fasismista vapautumisen päivänä näimme Paavin! Aika uskomatonta että satuttiin paikalle niinkin hyvään aikaan.

Kävimme Via Appia Antican varrella katsomassa katakombeja. Espanjalaiset portaat piti tietysti nähdä, mutta äkkiä halusi myös pois kun ihmisiä oli liikaa.

Fontana Di Trevillä oli vastassa myös liikaa ihmisiä. Pakolliset kuvat ja äkkiä  pois. Harmi, sillä suihkulähdettä olisi jaksanut tuijottaa vaikka kuinka pitkään. Ja kolikko jäi heittämättä!

Forum Romanum oli kokonaisuudessaan vaikuttava.Pantheon

Kaverini sanoi, että Colosseum oli pienempi mitä hän oli odottanut. En tiedä mitä Vilma odotti, mutta suuri se Colosseum kuitenkin oli.
No niin, siinä niitä nyt jonkun verran! Yritän saada seuraavaksi vähän keskittyneemmin kirjoteltua ja kerrottua tarkemmin yhdestä asiasta. Alkuun tuntuu että kaikkea on niin paljon ja illallahan näitä ehtii vasta kirjottelemaan kun päivät menee ulkona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti