keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Uuteen alkuun

Tässä jaksossa olen jälleen suunnitellut printtejä ja tutustunut erilaisiin erikoistekniikoihin.
Hommia on riittänyt ja lyhyessä ajassa on saanut omaksua taas paljon uutta.
Uusien printtien suunnittelu ja piirtäminen on ollut vähän kiven alla.. Tarvitsen yleensä tietynlaisen olon, jolloin tekee mieli piirtää ja nyt kiireen ja muiden kouluhommien ohella sitä olotilaa on välillä saanut hakemalla hakea. Jotain uutta olen kuitenkin saanut tehtyä.

Olemme harjoitelleet erikoistekniikoita, jotka ovat olleet vaihdellen mielenkiintoisia. Ensimmäisellä viikolla koulussa erikoistekniikoiden tunnilla oli aiheena makramee, mutta siihen en ehtinyt kovin paljon tutustua, sillä vietin ensimmäisen kouluviikkoni Rodoksella.. Harjoittelin kyllä makrameetekniikkaa heti toisella viikolla.

Olemme myös huovuttaneet erilaisia tekniikoita käyttäen. Huovuttamiseen tarvitsisin enemmän kärsivällisyyttä, sillä se ei ollutkaan näillä kokeilemillamme tekniikoilla yhtä nopeaa, kuin se miten Roomassa
totuin tekemään.. Hankausta, liotusta, saippuointia, bambumatolla rullaamista, rullan paiskomista -joka siis kuului asiaan. Kunnon käsityöläisyyttä! Ja työlästä oli. Lopputuloksesta en voi valehdella olleeni ylpeimmilläni..
Olemme myös aloittaneet punontakokeilut, mutta ne ovat vielä kesken.
Tässä jaksossa ajattelin myös brodeerata jotain enemmän, eli ei pelkkiä kokeiluja.

Olen myös tehnyt Pinterestiin taulut kaikista erikoistekniikoista, joita olemme kokeilleet. Keräsin tauluille mielenkiintoisimpia löytämiäni kuvia. Pinterestiin tästä.

Yhtenä tavoitteena olisi vielä inspiroitua erilaisista piirtotekniikoista, sillä nyt näyttää siltä että käytän paljon viivatekniikkaa.. Odotan itseltäni siis uuden kokeilua.
Alla muutamia vaihtoehtoja printeistä ja luonnoksista. Toivon että saan vielä myöhemmin lisättyä uusia printtivaihtoehtoja.

Alkuperäinen ajatus printistä oli riikinkukko, jonka olisin piirtänyt samalla tyylillä kuin HUU-printin. Ajatus syntyi kesällä, kun näin Korkeasaaressa upeita riikinkukkoja. Tässä ´paras´ riikinkukko luonnostelu, jonka sain aikaan. Ajatus ei siis ihan toteutunut tällä kertaa -ehkä myöhemmin.

Yritin hakea inspiraatiota koko linnun piirtämiseen sulkien kautta.Päädyin sommittelemaan vanhan luonnoskuvan avulla sulkaa toistettuna parilla eri tavalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti