perjantai 13. joulukuuta 2013

Paoletti arredamenti, Frascati

Nyt alkaa jo tottua siihen, ettei voi tietää mitä täällä päivät tuo tullessaan.
Maanantaina kysyin Grottaferratan viereisestä kaupungista Frascatatista eräästä sisustusliikkeestä työharjoittelupaikoista. Kyselin mielenkiinnosta onko heillä ollut työharjoittelijoita liikkeessä, mutta ei ollut. Vaikuttivat kuitenkin siltä, etteivät pitäneet mahdottomana ajatuksena ottaa harjoittelijoita liikkeeseen.
Juttu kääntyi lopulta siihen, että eräs arkkitehti piti Riitalle ja minulle noin neljän tunnin yksityiskierroksen valtavassa sisustusliikkeessä ja sitä ympäröivissä rakennuksissa. Rakennus oli aiemmin toiminut leipomona ja sinne olikin jätetty paljon koneita ja laitteita niiltä ajoilta.

Kerroksia liikkeessä oli seitsemän ja paikkaan olisi varmasti eksynyt yksinään. Arkkitehti oli silminnähden todella ylpeä varsinkin kaikesta italiaisesta designista, jota paikka oli pullollaan. Valokuvia ei saanut ottaa, mutta sain lähes parikymmentä paksua sisustusalan lehteä mukaani. Jälkikäteen ajatellen oli ehkä ihan hyväkin, että sai kerrankin hyvällä omallatunnolla keskittyä kuuntelemaan ja katselemaan kaikkea muuten kuin kameran linssin läpi.
Ainut puute jonka huomasin oli tekstiilien vähäisyys. Kaikki muut kodin osa-alueet olivat edustettuina runsain mitoin, mutta tekstiilit jostain syystä eivät.
Kierros oli kuitenkin todella mielenkiintoinen ja päällimmäinen ajatus oli tietynlainen epäuskoisuus kaikesta mitä oli nähnyt ja kuullut. Valtavan ystävällistä toimintaa täällä!

Liikkeen nettisivut

Kiersimme samalla reissulla katsomassa joulumyyjäisten tarjontaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti