keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Työharjoittelu Roomassa osa2

Viikko Rooman reissua takana ja taas ihmettelen mihin kaikki aika katoaa näin nopeasti.
Suoritan työharjoittelun ajalla 2.-20.12.2013 Elena Kihlmanilla.
Viime viikonloppuna työkadulla Via Urbanalla, jossa showroom Elena Kihlman sijaitsee järjestettiin koko kadun mittainen joulutapahtuma. Jokainen liike koristeli ja toteutti omalla tavallaan joulukuusen.
Valmistimme huovutettuja, sekä huopalevystä tehtyjä kuusenkoristeita omaan joulukuuseemme.
Joulumyyntiin valmistimme huovutettuja koristeita, sekä painoimme niihin kuvioita.

Tarjosimme asiakkaille pipareita ja glögiä, jotka olivat eksoottisia ja jännittäviä makuja paikallisille. Liikkeessä kävi myös muutamia suomalaisia, joukossa muun muassa Suomen suurlähettiläs perheineen.

Kadulla oli runsaasti ohjelmaa, esimerkiksi tulennielijä, jonglöörejä, sekä muutama bändi. Muutamat ihmiset intoutuivat myös tanssimaan bändien tahdissa.
Työpäivä oli virkistävän erilainen ja sain käydä katsomassa kadulla muiden liikkeiden tarjontaa.
Kuvasin kaikkien joulukuuset ja pääsin tutustumaan lasikauppa Siliceen (StudioSilice), jossa tehdään lasitöitä esimerkiksi Tiffany -tekniikalla.

Pitkän työpäivän päätteeksi aloimme Riitan ja Erjan kanssa valmistamaan karjalanpiirakoita Suomi-seuran sunnuntaiseen tapahtumaan. Viimeiset kokemukseni karjalanpiirakoiden rypytyksestä ja muista vaiheista olivat yläaste ajoilta, joten kertaus oli paikallaan. Valvoimme puoli kahteen yöllä ja saimme kaikki yli 150 piirakkaa valmiiksi. Hyvällä tiimillä hommat sujui lähes vaivattomasti.

Sunnuntaina tapahtuma jatkui Via Urbanalla ja tein lyhyen työpäivän, jonka jälkeen suuntasimme Riitan kanssa Trastevereen Suomi-seuran tapahtumaan. Tarkoituksenamme oli osallistua suomalaiseen jumalanpalvelukseen, joka edelsi tilaisuutta. Hairahdimme kuitenkin pyörähtämään taiteilijoiden design tapahtumaan, jossa myytiin taiteilijoiden omia tuotteita ja vintagea. Matkamme jatkui kohti Piazza Navonaa, joka on Rooman keskeinen joulutori. Kirkko jäi siis välistä, mutta ehdimme juuri ennen pappeja tapahtumaan ennen ovien sulkeutumista.
Juhlat järjestettiin ruotsalaisten kulttuurikeskuksessa ja paikalla oli suomalaisia, ruotsalaisia ja italialaisia.
Tarjoilut olivat kohdillaan, etenkin meidän tekemät karjalanpiirakat ja joulutortut.
Tapahtumaan oli järjestetty hieman perinteistä ohjelmaa Joulupukin vierailu mukaan lukien.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti