tiistai 21. toukokuuta 2013

Antiikkimarkkinat Grottaferratassa

Grottaferratan pääkadulla järjestetään kerran kuukaudessa antiikkimarkkinat ja ne osuivat viime sunnuntaille.
Lähdin Riitan kanssa mielenkiinnosta sinne katselemaan, vaikka en koe antiikkitavaroiden olevan sitä ominta tyyliäni.
Ihmisiä oli jonkun verran liikkeellä, mutta silti mietin mahtaako kauppa käydä kuinka hyvin, kun ottaa huomioon että myynnissä oli reilusti yli sadan euron hintaisiakin tuotteita. Tauluja, huonekaluja, astioita, koruja, asusteita ja paljon muuta! Omaksi suosiksi jäi 40-luvulta olevat kristalliset viinilasit, sekä karahvi. Ne oli prameita ja sopisivat hyvin nykyäänkin käyttöön.
Ostin lopulta valkoisen vintage laukun viidellä eurolla. Hyvät kaupat omasta mielestäni, koska juuri sellaista laukkua ei vielä ollutkaan kotona..

Kävi myös niin, että kun kyselimme erään taulun hintaa innostui myyjä myös maistattamaan meille juuri hakemaansa lounasta. Katsoimme miestä hölmistyneinä, kun hän laittoi palaset pitsaa paperille ja ojensi meille. Siinä sitten jutustelimme ja söimme pitsaa. Riitta osti häneltä 1800-luvun lopulta peräisin olevan hopealangalla kudotun koristenauhan, jossa on kristalleja. Kun taas kerroimme olevamme Suomesta ja minun olevan tekstiilialan opiskelija, antoi mies minulle lahjaksi vaaleanpunaisen nauhan, jossa on paljetteja. Ei tällaista tapahdu ikinä Suomessa!

Kristallinen koristenauha 1800-luvun lopulta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti