perjantai 3. toukokuuta 2013

Ruokakulttuuria

Päätimme valmistaa ruokaa nimeltä parmegiana. Pääainesosat olivat munakoiso, motzarella, tomaattikastike, sipuli, valkosipuli ja parmesaanijuusto. Täällä ilmeisesti ihan yleistä ruokaa, josta tietysti on monia eri muunnelmia. Munakoisot leivitettiin tällä kertaa kotikonstein leivänmurusissa, paistettiin ja yhditettiin muiden ainesten kanssa vuoassa kerroksittain ja paistettiin. En tiennyt että noinkin yksinkertaisesti saa hyvää ruokaa!Ehkä ei näytä siltä, mutta tuli todella hyvää!

Täältä on tarttunut mukaan jo monta ideaa ruuanlaittoon kotiin vietäväksi. Yleisenä tapana on myös se, että ruokaa tehdessäkin jo juodaan aina viiniä, kuten myös ruuan kera. Olen omaksunut tämän tavan kohtalaisesti, vaikka se vieraalta tuntuukin. Täällä kun hyvätkin (ainakin mun makuun) viinit maksaa muutaman euron, niin niitä voi vähän herkemmin availla. Suomessa kun taas perusviini maksaa aina noin 10€, niin onhan se eri asia avata ruuanlaittoa varten aina pullo. Eikä se ole Suomessa vaan samanlainen tapa juoda viiniä, niinkuin täällä.
Kuitenkin humalaisia täällä ei näy, se ei ole viininlipittämisen tarkoitus ollenkaan. Viiniä on tarkoitus nauttia hyvän ruuan lisukkeeksi ja ehdottomasti kohtuullisesti.

Italiainen ruokakulttuuri on myös mielestäni vähän uuvuttavaa. Aamulla ja iltapäivällä ei syödä paljon mitään ja sitten illalla perheet kokoontuu syömään monen ruokalajin illallisen.
Viime viikolla noudatimme tätä syömisaikataulua. Söimme pitsaa välipalaksi, jota saa ostettua joka kadunkulmasta haluamansa kokoisen palasen. Nälissämme odottelimme iltaan, että ravintolat aukeavat. Lähdimme noin puoli yhdeksältä illalla ravintolaan Grottaferrataan, tilasimme viiniä ja odotimme ruokaa noin kello 22 asti. Syömisen jälkeen olimme aivan poikki ja tuntui todella oudolta syödä niin myöhään pääateriaa.
Viereisessä pöydässä oli noin 15 henkilön porukka, joille kannettiin tasaisin väliajoin erilaisia pitsoja ja lopuksi jälkiruokaa. Jostain syystä nämä henkilöt eivät tuupertuneet viinin ja ruuan vaikutuksesta. Ilmeisesti kaikkeen tottuu!

Ruoka täällä on kuitenkin aivan ihanaa ja sitä on myös mennyt!
Ja jälkiruuat on tietysti ihan oma lukunsa.. Suosikkina tiramisu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti