perjantai 10. toukokuuta 2013

Työt Elena Kihlmanilla

Oman ymmärrykseni mukaan tehtäväni oli kirjoittaa Roomasta kaikkea kulttuuriin liittyvää ja mikä nyt itseäni kiinnostaa. Olen ottanut tehtävänannon aika vapaasti ja yritän laittaa joitain juttuja mitä ikinä vaan ehdin.

Olen työharjoittelussa Elena Kihlmanilla, jonka designia myyvä liike sijaitsee Rooman ytimessä Via Urbanalla, lähellä Colosseumia. 
Myynnissä on Elenan suunnittelemia tekstiilejä ja tällä hetkellä tuotevalikoimasta löytyy myös vaatteita.
Tavoitteena on ainakin käydä läpi huovutustekniikkaa ja nähdä myös miten projekti etenee, kun suunnitellaan asiakkaalle tekstiilejä.
Tähän mennessä olen ollut mukana valmistamassa vaatteita ja sisustustekstiilejä, sekä huovuttanut.
Eilen sovimme, että harjoittelen huovuttamaan ja saan tehdä oman minikokoelman tyynyjä ja meikkipusseja. Aloitin tänään huovuttamaan ja huomenna menemme yhdessä ostamaan sopivia vetoketjuja.
Laitan tähän nyt kuvia omista huovutuksistani. 
Aloitan tosi mielelläni oman kokoelman tekemisen. Töissä olisi tarkoitus vielä huovuttaa huomenna kankaita ja viikonloppuna ompelen ensimmäisiä tuotteita kotona Grottaferratassa.Ensin muodostin kuvion käyttämällä eri sekoitteita villasta, alpakasta ja silkistä.


Sitten todisteeksi, että töissäkin on käyty. Tuli yllätyksenä että huovutukseen käytetään täällä hiomakonetta, jonka hiekkapaperi on korvattu eräänlaisella vaahtomuovilla.

Kankaalle suihkutettiin saippuavettä ja sitten se laitettiin kahden kuplamuovin väliin huovutuksen ajaksi.
Tämän jälkeen kangas laitetaan vielä pesukoneeseen, kuivataan ja sitten tikataan kiinni vielä koneella, jotta kuvio ei lähde irtoamaan.
Toinen tyynynpäällinen kuviolla. Tähän laitoin myös efektiksi silkkikuitua.

Tässä vaiheessa kuviolle on suihkutettu saippuavettä. Tämän jälkeen päälle laitettiin kuplamuovia ja huovutettiin koneen avulla.

Tästä ajattelin tehdä meikkipussin.


2 kommenttia:

  1. Oooi miten ihania huovutus juttuja oot tehny! :) Olinkin aikeissa kysyä, että miten töissä menee, mutta ei tarvinnukkaan. :D

    VastaaPoista
  2. Näyttää todella upeilta sun huovutustyöt! Ja hauska nähdä action-kuvia työnteosta. Liike näyttää kuvissasi ja linkissä tosi mielenkiintoiselta ja ihanalta. Oot varmaan sulle erinomaisesti sopivassa paikassa!

    VastaaPoista