keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Sunnuntai vuorilla

Lähdimme sunnuntaina Riitan ja hänen ystävänsä Francescon kanssa autolla vuorille. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Paavin kesäasunnolle Castel Gandolfoon, jonka vieressä oli Albano järvi. http://fi.wikipedia.org/wiki/Castel_Gandolfo
Päivä alkoi sateisena, harmaana ja viileänä, mutta lopulta aurinko taas paistoikin. Oli hienoa siinä kohtaa että oli pukeutunut taas vähän liiankin lämpimästi, kun ei osannut odottaa niin suurta sään vaihtelevuutta.

Kiertelimme paikassa hetken, ihailimme maisemia ja söimme jätskit.
Vatikaani on siis laajempi kuin Rooman ytimessä sijaitseva alue, sillä lukuisat luostarit laajoine puutarhoineen ovat myös Vatikaanin aluetta.

Paavin kesäasuntoAlbano järviJatkoimme matkaa Aricciaan, jossa kävimme syömässä todella täyttävän aterian. Kävimme myös Palazzo Chigissä, jossa muun muassa on kuvattu Giuseppe Tomasi di Lampedusan romaanin pohjalta elokuva Tiikerikissa, jonka ohjasi Luchino Visconti.En todellakaan olisi tarvinnut pastaa enää antipastojen jälkeen, mutta halusin maistaa kaikkea..

Jälkiruualle on oma mahansa, sitä tarvitsee vaikkei niin jaksaisikaan enää.


Kuvia elokuvasta Tiikerikissa


Ariccian jälkeen ajoimme vielä Rocca di Papalle, joka sijaitsee vuorilla 700m korkeudella meren pinnasta! Ajoimme vain läpi sieltä ja alas, joten sinne aion lähteä vielä kuvailemaan myöhemmin, koska maisemat oli upeita. Rocca di Papa sijaitsee Grottaferratasta noin 7km päässä.

Laskeuduimme alas Rocca di Papalta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti