maanantai 20. toukokuuta 2013

Studio Cassio Arte del mosaico

Työpaikkani vieressä sijaitsee mosaiikki studio nimeltään Studio Cassio, jonka työntekijän Elena tuntee. Heillä on ollut tapana, että Elenan harjoittelijat pääsevät tutustumaan studioon ja kuulemaan sen historiasta. Paikka oli ihana ja mosaiikkityöt avautuivat uudella tavalla. Nyt tuntuu että pitäisi kiertää kaikki kirkot ja muut nähtävyydet uudelleen, sillä osaisi katsoa mosaiikkeja edes vähän eri tavalla. Täällä mosaiikkitaidetta näkee joka puolella.

Kaikki työt olivat upeita ja niissä on valtavasti tekemistä. Materiaalit on myös tarkkaan valittuja, kaikki tehdään kuitenkin lasista ja kivestä.
Ennen oli myös tapana, että kuvia teki monet henkilöt. Mestari teki kuitenkin aina kuvaan kasvot, tai muun oleellisen osan taideteosta.

Sain itse kokeilla kiven ´leikkuuta´. Tarkoituksena oli lyödä tarkasti keskelle, jotta palasista saataisiin sileitä liuskoja. Alkuun sain aikaan vain murusia, kun materiaali lohkeili, koska hakkasin sitä väärin. Hetken kuluttua alkoi sujua paremmin ja sain tehtyä sileitä ja siistejä palasia. Olisi ollut kiva kokeilla lisää töiden tekoa, mutta meillä ei ollut silloin aikaa enempään.

http://www.studiocassio.com/en/index.html


Materiaalia. Sain esittelyn myös hyvän ja huonon lasin eroista. Hyvä lasi on esimerkiksi täysin värillistä, kun taas huono vain pinnalta värjättyä.


Välineet ja alustat olivat vanhoja ja ihania. Oli hienoa nähdä että tällaisten kanssa  työskennellään edelleen.


Nyt ymmärrän paremmin miksi pienetkin mosaiikkikorut maksavat jonkun verran.. Työ rakentuu  pienen pienistä paloista ja kaikki sommitellaan tarkasti.
Tämä mosaiikkityö on Vatikaanista.

Palaset on upotettu saveen. Tässä työt leikattiin irti kehyksistä ja savi irrotetaan kankaasta, leikataan ja annetaan kuivua , jonka jälkeen se irtoaa työstä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti