maanantai 6. toukokuuta 2013

Open House Roma

Lauantaina lähdimme Riitan kanssa Grottaferratasta Roomaan. Tarkoituksena oli ensin käydä tekstiilimuseossa. Löysimme paikan ja tarkistimme että näyttely oli avoinna. Ajattelimme kuitenkin käydä ensin kahvilassa ja kun tulimme takaisin näyttelyn ovelle, se ei ollutkaan enää auki. Koputtelimme ovea ja meille kerrottiin että museossa oli sähkökatkos, joten emme pääsisi katsomaan näyttelyä.
Riitta kertoi että opiskelen tekstiilialaa, joten hetken kuluttua museon nainen tuli takaisin kaksi kirjaa mukanaan. Kirjat kertoivat näyttelystä ja niihin oli kerätty kuvat kaikista näyttelyn vaatteista! Lisäksi niissä kerrottiin paljon juttuja, joita en tosin ymmärtänyt, koska kaikki oli italiaksi. Olimme kuitenkin erittäin kiitollisia, että saimme tietoomme mitä kaikkea näyttely sisältää.

Kirjojen tutkiminen on vielä kesken, mutta toisessa kirjassa on Palma Bucarellin vaatekokoelmaa.

http://www.dictionaryofarthistorians.org/bucarellip.htm


Jatkoimme matkaa tarkoituksenamme mennä Maurizio Savinin taidenäyttelyyn. Riitta tuntee taiteilijan, joten sitä kautta saimme tiedon hänen uudesta studiostaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Maurizio_Savini

Perille päästyämme selvisi, että paikalla olisi mahdollisuus nähdä monen taiteilijan näyttelyt. Tilat olivat kahdessa vierekkäisessä kerrostalossa, jossa taiteilijoilla oli studiot. He siis valmistavat ja esittelevät tuotteensa samassa paikassa.

Taiteilijat, joiden töitä oli esillä:

Alessandro Vizzini
Leonardo Petrucci
Maurizio Savini
Pietro Ruffo
Gianni Politi
Emanuele de Raymondi
Ottavio Celestino
Giangaetano Patané
Davide Stucchi
Myriam Bottazzi

Tarjolla oli viiniä ja koko näyttely oli todella mielenkiintoinen kokemus. Ihmisiä oli kohtuullisen paljon ja jotenkin tuntuu, että täällä tämänkaltaisissa tapahtumissa käyminen on heille luontevaa.


Riitan ystävä Fransesco tiesi kertoa, että tiloissa on ennen toiminut pastatehdas.


Maurizio Savinin taidetta purkasta. Tila tuoksui makealle!
Materiaalia löytyi työtiloista paljon.Studioita oli eri kerroksissa ja kahden kerrostalon välillä  pääsi kulkemaan.

Myriam B.

Black hole sun


1 kommentti:

  1. Suomenlinnassa oli pari vuotta sitten näyttely, jossa oli purukumiteoksia. Ne olivat tosin erittäin abstrakteja näihin mielettömiin luomuksiin verrattuna! Aikamoista. Aika kulturellia sulla näyttää olevan! Täältä etänä voi sitten kurkistella sun blogissa että mitä eteläisemmillä leveysasteilla tapahtuu.

    VastaaPoista